مرکز ارتوپد فنی در اصفهان

folder_openدسته‌بندی نشده
commentبدون دیدگاه
ارتز کف پا

مرکز ارتوپد فنی اصفهان:

زندگی با مشکلات فیزیکی یا حتی جراحی‌های پیچیده ممکن است برای بسیاری از ما چالش‌برانگیز باشد. اگر به دنبال راهی برای بهبود کیفیت زندگی خود هستید، ارتز و پروتزها ممکن است یک راه حل موثر باشند.ما در استان اصفهان مرکز ساخت ارتز یا بهتر بگویم از بهترین مراکز ارتوپد فنی ساخت ارتز در اصفهان با بیش از 10 سال سابقه ی ساخت انواع ارتز (لگن ، دست ، مچ ، پا، کمر) و همچنین انواع پروتز پا و دست  می باشیم با مرکز ارتوپد فنی ما در اصفهان همراه باشید.

ما در این صفحه قصد داریم راجعه به موارد زیر اطاعات علمی کاملی بدهیم و همچنین میتوانید در صورت نیاز برای ساخت پروتز پا یا پای مصنوعی یا ارتز که در ادامه توضیح خواهیم داد با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

آنچه در صفحه ی ارتوپد فنی اصفهان می خوانید:

  • ارتز چیست
  • ارتز های اندام تحتانی
  • ارتز های اندام فوقانی
  • ارتز های ستون فقرات

ارتز چیست:

ارتز و پروتز زیر مجموعه ی ارتوپد فنی می باشند در میان تمام واژه های ذکر شده در ابتدای مقاله، ارتز نام علمی تری است و با در برگرفتن واژگان بریس، اسپیلنت و آتل جامع تر از هر سه مورد می‌باشد. بطور عامیانه اسپیلنت به ارتز هایی اطلاق می‌شود که اندام فوقانی یعنی محدوده کتف تا انگشتان(حال در هر محدوده ای) در بر می‌گیرد. بریس کلمه ای است که بطور معمول برای ارتز های اندام تحتانی استفاده می‌شود. برای ارتز های ستون فقرات به طور معمول از بریس استفاده می‌شود.

آتل در واقع ترجمه کلمه اسپیلنت (splint) است اما بطور کلی در فرهنگ واژگان ایران و ارتوپد فنی ایران تمام انواع ارتز را در برمیگیرد. گاها در الفاظ تخصصی تر آتل و اسپیلنت به ارتز هایی اطلاق می‌شود که متحرک نیستند و اصطلاحا استاتیک نامیده می‌شوند. استفاده از این کلمات بطور عامیانه رایج است اما در تعریف علمی شرایط متفاوتی وجود دارد که در اینجا قصد برسی آنرا نداریم.

 بریس، اسپیلنت یا ارتز

بریس، اسپیلنت یا حتی آتل اسامی هستند که به کرات در مراکز ارتوپد فنی و در حوزه درمان بکار برده می‌شود. با صرف نظر از کاربرد علمی هر واژه تمامی این کلمات قصد دارند تا مفهمومی کلی به نام ارتز یا ارتوز (Orthotics ) را معرفی کنند. در این مقاله قصد داریم بطور کلی به مفهوم ارتز و مداخله ارتزی و همچنین تفاوت ارتز و پروتز پا و دست بپردازیم.

تماس با پروتزکار

نام گزاری انواع ارتز!!

نام گذاری ارتز ها در ارتوپد فنی بر اساس یک استاندارد بین المللی با عنوان ISO صورت می‌گیرد. بر اساس این استاندارد ارتز ها بر اساس مفصل یا مفاصلی که در بر می‌گیرند نامگذاری می‌شوند. این نام گذاری بصورت کلی بوده و هر دسته که در ادامه ذکر خواهد شد دارای دسته بندی های جزئی و انواع مختلفی خواهند بود. در ارجاعات از درمانگران از همین عنوان های کلی استفاده می‌شود و تشخیص نوع ارتز مناسب برای مددجو به عهده متخصصان ارتز و پروتز (ارتوپدی فنی) می‌باشد. قصد داریم در ادامه به معرفی انواع کلی ارتز ها بر اساس استاندارد ISO بپردازیم دانستن این نام گذاری به شما کمک خواهد کرد تا بدانید دقیقا برای مداخله در چه ناحیه ای به مراکز ارتوپدی فنی ما در اصفهان ارجاع داده می‌شوید.

ارتز پا

ارتز های اندام تحتانی در اصفهان

ارتز پا (Foot orthosis (FO)):

ار ارتوپد فنی و در علم آناتومی به ناحیه پاشنه تا نوک انگشتان پا (Foot) گفته می‌شود. بنابراین ارتزی که این ناحیه را در بر می‌گیرد ارتز پا (FO) نامیده می‌شود. کفی های ارتوپدی که در مراکز ارتوپد فنی ساخته می شود که در مقاله ای دیگر بطور مفصل در مورد آن صحبت شده از مرسوم ترین ارتز های پا هستند. مقاله مربوط به کفی طبی را از اینجا مطالعه کنید.

ارتز مچ-پا (Ankle foot orthosis(AFO)):

این ارتز ها شمال مواردی می‌شوند که بریس علاوه بر پا ناحیه مچ پا را در بر می‌گیرد. گاها این ارتز ها تا روی مچ پا را در بر می‌گیرند و گاها تا زیر مفصل زانو بلندی دارند اما مفصل زانو ناحیه مورد مداخله این بریس ها نیست. Night AFO، انواع کفش های ارتوپدی بلند، PLS و… از موارد مرسوم در این دسته بندی هستند. AFO را می‌توان به عنوان یکی از پر تکرار ترین ارتز ها شناخت.

ارتز زانو (Knee orthosis (KO)):

این نوع ارتز مفصل زانو در ارتوپد فنی را برای مداخله درگیر می‌کند. محدوده این ارتز ممکن است تنها روی زانو باشد و یا سطوحی از ران و ساق پا را نیز در بر بگیرد اما این نوع بریس مفاصل مچ وناحیه پا را در بر نمی‌گیرد. انواع زانوبند ها، Kneecage و… از مروم ترین انواع این ارتز ها هستند.

ارتز زانو،مچ پا (knee-ankle-foot orthosis (KAFO)):

این نوع ارتز تلفیقی از ارتز زانو و ارتز مچ-پا می‌باشد و مفاصل زانو ، مچ و پا را در بر می‌گیرد. این نوع ارتز دامنه عملکردی از روی ران (زیر مفصل لگن) تا انتهای پاست. عموما به این نوع ارتز پر کاربرد بریس اطلاق می‌شود. بریس های مورد استفاده برای مددجویان ضایعه نخاعی، فلج اطفال بیماری بلونت در کودکان از این دسته محسوب می‌شوند.

ارتز لگن (hip orthosis(HO)):

این نوع ارتز تنها مفصل مابین ران و لگن که بعنوان مفصل لگن شناخته می‌شود را دربرمیگیرد. این نوع ارتز ها کمترین فراوانی را بین ارتز های اندام تحتانی در مراکز ارتوپد فنی دارند.

ارتز لگن، زانو(Hip-knee orthosis(HKO)):

این نوع بریس ها مفاصل لگن و زانو را دربر می‌گیرند.

ارتز لگن، زانو، مچ پا(Hip-knee-ankle-foot orthosis(HKAFO))

این ارتز در واقع KAFO ای است که به واسطه یک مفصل ارتزی لگن به یک کمربند متصل می‌شود استفاده از این ارتز برای بیماران ضایعه نخاعی که ثبات مفصل لگن ندارند مرسوم است.

ارتز زانو

انواع ارتز های اندام فوقانی درمرکز ارتوپد فنی ما:

ارتز انگشت(finger orthosis(FO)):

یک یا تعدادی از انگشتان دست را در بر می‌گیرد و در کف دست و یا مچ مداخله ای ندارد. کاربرد این ارتز ها در انگشت ماشه ای، سوان نک و روماتیسم رایج است.

ارتز دست(hand orthosis(HO)):

این دسته ارتز ها محدوده کف دست بین بیس انگشتان و مچ را در بر میگیرند و بسیار کم کاربردند.

ارتز مچ دست(wrist-hand orthosis(WHO)):

این نوع اسپیلنت از ناحیه زیر مفصل ارنج تا کف دست قبل از انگشتان را دربر می‌گیرد. برخی کوکاپ ها در این دسته قرار می‌گیرند.

ارتز مچ دست، انگشت(wrist-hand-finger orthosis(WHFO))

این نوع اسپیلنت ها مانند WHO ها هستند با این تفاوت که انگشتان را نیز در بر می‌گیرند. برخی کوکاپ ها و بریس عنکبوتی از مرسوم ترین این دسته اسپیلنت ها هستند.

ارتز آرنج(elbow orthosis(EO)):

این نوع ارتز ها مفصل ارنج را دربر می‌گیرند و از نواحی بازو تا ساعد قبل از مچ دست را دربرمی‌گیرند. Elbow cage نام متداولی است که در مورد این اسپیلنت هابکار می‌رود.

ارتز آرنج مچ دست(elbow-wrist-hand orthosis(EWHO))

این نوع اسپیلنت نواحی ارنج مچ و دست را دربر می‌گیرند.

ارتز شانه(shoulder orthosis(SO))

ارتزی که ناحیه شانه و مفصل شانه را در بر می‌گیرد. سارمینتو یکی از بریس هایی ایت که برای شکستگی در ناحیه استخوان بازو بکار برده می‌شودو معمولا در این دسته قرار می‌گیرد.

ارتز شانه، آرنج(shoulder-elbow orthosis(SEO)):

این نوع اسپیلنت ناحیه شانه و ارنج را در بر میگیرد و تا ساعد قبل از مچ دست امتداد پیدا می‌کند.

ارتز شانه، آرنج، مچ دست(shoulder-elbow-wrist-hand orthosis (SEWHO)):

در واقع SEO ای است که مچ و دست را نیز در بر می‌گیرد.

ارتز دست

ارتز های ستون فقرات:

ما در کلینک ارتوپد فنی ارتوتک در اصفهان سعی داریم تا از بهترین امکانات موجود در کشورمان و همچنین از جدید ترین دست آورد های علمی برای ساخت پروتزها و ارتز های شما استفاده کنیم در این قسمت قصد داریم با ارتز هایی که ما در مرکز ارتوپد فنی ارتوتک میسازیم آشنا کنیم با ما همراه باشید:

ارتز ساکروایلیاک(sacroiliac orthosis(SIO)):

ناحیه در برگیری این نوع کمربند ها در ناحیه لگن است از جایی که استخوان خاجی قرار دارد.

ارتز لومبوساکرال(lumbosacral orthosis(LSO)):

ارتزی است که ناحیه ای از ستون فقرات را در برمی‌گیرد که مهره ای کمری قراردارند و همچنین استخوان خاجی را نیز در بر می‌گیرد.

ارتز توراکو لومبوساکرال(thoracolumbosacral(TLSO)):

ناحیه در برگیری این کمربند ها از مهره های سینه ای شروع میشود و مهره های کمری و استخوان خاجی را نیز در برمی‌گیرد.

ارتز کمر

ارتز سرویکال(cervical orthosis(CO)):

این نوع ارتز ها با عنوان گردنبند نیز شناخته می‌شوند و مهره های ناحیه گردنی را در بر می‌گیرند. گردنبند فیلادلفیا از مرسوم ترین نوع این ارتز ها هستند.

ارتز سرویکوتوراسیک(cervicothoracic orthosis(CTO)):

این ارتز مهره های گردنی و سینه ای را دربر می‌گیرند. در شکستی های مهره های پایینی گردن از بریسی به عنوان مینروا استفاده می‌شود که در این دسته قرار می‌گیرند.

ارتز سرویکوتوراکو لومبوساکرال(cevicothoracolumbosacral(CTLSO)):

کمربندی است که تمام طول ستون فقرات را دربر می‌گیرد.

سخن پایانی

در این مقاله صرفا به معرفی مفهوم کلی ارتز و نوع نام گذاری آنها در ارتوپد فنی پرداختیم و در مقاله های آتی به طور تخصصی به انواع ارتز و کاربرد هرکدام خواهیم پرداخت حال شما عزیزان میتوانید در صورت نیاز به ارتز و پروتز به مرکز ارتوپد فنی ما مراجعه کنید البته در این قسمت ما فقط به مفهوم ارتز پرداخته ایم اما به خدمات پروتز را نیز در صفحه ی پروتز پا در اصفهان می توانید دنبال کنید با ارزوی سلامتی.

امتیاز ما

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید