مرکز درمان صافی کف پا در اصفهان

folder_openبلاگ
commentبدون دیدگاه
دکتر صافی کف پا در اصفهان

مرکز درمان صافی کف پا در اصفهان

برای تشخیص صافی کف پا در اصفهان نیاز به هیچ نوع ابزار خاصی و یا ارجاع به درمانگر وجود ندارد.افراد دارای صافی کف پا در استان اصفهان در حالت ایستاده در ناحیه داخلی پا هیچ قوسی ندارند و یا نسبت به حالت نرمال قوس کمتری دارند. بنابر این برای اینکه متوجه بشوید به صافی کف پا مبتلا هستید یا نه تنها کافی است در حالت ایستاده به قسمت داخلی پای خود نگاه کنید. در ادامه به برسی دلایل ایجاد صافی کف پا و درمان آن می‌پردازیم.

صافی کف پا

اول از همه باید بدانیم تمام کودکان دارای صافی کف پا(flat foot) هستند. قوس کف پا در طول دوران کودکی ایجاد می‌شود و معمولا بین 4 تا 6 سالگی کامل می‌شود. اگر در طول کودکی قوس بطور کامل ایجاد نشود و یا فرد دچار افتادگی قوس شود این ضایعه میتواند باعث درد در نواحی مختلف از جمله نواحی مختلف پا و کمر شود. هعمچنین صافی کف پا راه رفتن طبیعی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. رایج ترین درمان ها مداخلات ارتزی از جمله کفی های طبی سفارشی ساز و همچنین ورزش های کششی است. هر چند برای تشکیل قوس باید زمان کافی از تولد بگذرد اما جهت پیشگیری و اطمینان از فرایند رشد نرمال پیشنهاد می‌شود بطور دوره ای فرزند خود را در برنامه های غربالگری اسکلتی عضلانی زیر نظر یک درمانگر قرار دهید.

برای مشاوره یا دریافت نوبت در این زمینه در شهر اصفهان با میتوانید بر روی شما 09197211301 کلیک کنید

تماس با پروتزکار

صافی کف پا چیست؟

صافی پا یا صافی کف پا شرایطی است که در آن یکی یا هردو پا ها در نایه داخلی و سطح تماس با زمین قوسی ندارند یا قوس کمی دارند. کف پای افراد دارای این عارضه در هنگام ایستادن کاملا به سطح زمین می‌چسبد و بطور معمول در هنگام ایستادن قوسی در لبه داخلی پا دیده نمی‌شود البته در شرایطی ممکن است حین راه رفتن و بلند کردن پا از روی زمین قوس مشاهده شود.

تمام کودکان با کف پای صاف به دنیا می‌آیند و به مرور تا 6 سالگی قوس شکل می‌گیرد با این حال از هر 5 کودک 1 نفر با صافی کف پا بزرگ خواهد شد. گاها ایجاد و شکل گیری قوس بصورت نرمال صورت می‌گیرد اما بعد از بلوغ تحت شرایطی فرد مبتلا به صافی کف پا خواهد شد که به آن افتادگی قوس نیز می‌گویند.

صافی کف پا به تنهایی به عنوان یک مشکل یا عارضه شناخته نمی‌شود اما می‌تواند منجر به بروز درد در اندام تحتانی و ستون فقرات شود که در صورت وقوع درد نیاز به پیگیری فرایند های درمانی است. با توجه به درصد بالای مشکلات عضلانی در افراد دارای صافی کف پا پیشنهاد می‌شود فرایند های درمانی پیشگیری کننده در این زمینه را دنبال کنید.

دکتر صافی کف پا در اصفهان

صافی کف پا همان گونه که در بالا مورد بحث قرار داده ایم در اصل صافی کف پا خود به مرور زمان در کودکی تا قبل از 8 سالگی درست می شود و اگر زیاد حساس نیستید می توانید به دکتر برای صاف کف پای کودکان در اصفهان مراجعه نکنید ولی اگر نگران هستید می توانید  برای درمان صافی کف پای کودکانتان به پزشک متخصص ما در زمینه ی درمان صافی کف پا مراجعه کرده تا شما را راهنمایی کرده و یا برای کودک شما کفی و کفش مخصوص تجویز کند تا روز افزون مشکل پای کودک دلبندتان حل شود

انواع صافی کف پا

صافی کف پا انعطاف پذیر(flexible flatfoot): این نوع صافی کف پا از انواع دیگر رایج تر است. در این نوع صافی کف پا در هنگام راه رفتن و بلند کردن پا از روی زمین یا حالت نشسته در حالتی که وزنی به کف پا منتقل نشود قوس ظاهر می‌شود اما در حالت ایستاده قوسی وجود ندارد. صافی کف پا انعطاف پذیر در دوره کودکی و نوجوانی قابل مشاهده است، هر دو پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با افزایش سن پیشرفت کرده  و مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند. تاندون ها و رباط ها در قوس می‌توانند کشیده شوند، پاره شوند و یا متورم شوند.

صافی کف پا سخت(rigid flatfoot): در صافی کف پای سخت چه در هنگام تحمل وزن در حالت ایستاده و یا حین راه رفتن و چه در حالتی که وزنی منتقل نمی‌شود یعنی بصورت نشسته و یا مراحلی از راه رفتن که پا روی زمین نیست هیچ قوسی در پا یا پاها دیده نمی‌شود.شروع این نوع صافی کف پا  از دوره نوجوانی است و به مرور پیشرفت می‌کند. درد در این نوع در ناحیه کف پا بسیار شایع است همچنین ممکن است خم و راست کردن پا یا پاها و همچنین حرکت به طرفین دردناک و با مشک همراه باشد.

صافی کف پا اکتسابی بالغین(fallen arch): در صافی کف پا اکتسابی بر خلاف انتظار و با وجود شرایط نرمال قوس دچار افتادگی می‌شود. این شرایط باعث چرخش پا به سمت بیرون می‌شود و معمولا دردناک است. معمول ترین دلیل برای چنین شرایطی التهاب یا پارگی در تاندون عضلات ساق پا است که قوس را ساپورت می‌کنند.

عارضه تالوس عمودی(rocker-bottom foot): گاهی کودکان با یک نقص مادرزادی به نام تالوس عمودی متولد می‌شوند که از شکل گیری قوس جلوگیری می‌کند. در این شرایط استخوان تالوس در مچ پا در جایگاه اشتباهی قرار دارد. نمود ظاهری این عارضه به این صورت است که کف پا بصورت پایه های یک صندلی گهواره ای شکل می‌گیرد.

دلایل ایجاد کف پای صاف!

همانطور که گفته شد قوس در طول دروان کودکی شکل می‌گیرد. حین بلوغ ممکن است قوس نرمال ایجاد شود یا دارای انحنای بیش از حد باشد و یا دارای افتادگی باشد و یا اصلا شکل نگیرد. با توجه به فرایند های رشد زمینه های ژنتیکی بسیار با این شرایط مرتبط هستند. عوامل دیگر مرتبط با علت ایجاد افتادگی قوس عبارتند از:

  • آسیب تاندون آشیل
  • شکستگی های استخوانی
  • بیماری فلج مغزیCP
  • دیابت
  • سندروم داوون
  • فشار خون بالا
  • چاقی
  • عوارض بارداری
  • روماتیسم مفصلی

حال شما می توانید برای درمان صافی کف پای خود به کلینیک ارتوپد فنی ارتوتک مراجعه کرده تا با در نظر گرفتن نوع بیماریتان و همچنین تشخیص بهترین راه برای درمان صافی کف پای شما بهترین راه و نسخه را تجویز کنیم

علایم صافی کف پا چیست؟

تعدادی از افراد مبتلا به صافی کف پا درد یا مشکلات دیگر را تجربه نمی‌کنند با این حال دنبال کردن فرایند های توانبخشی از جمله مداخله ارتزی و ورزش های اصلاحی جهت پیشگیری از مشکلات آتی توصیه می‌شود . برخی از انواع کف پای صاف بیش از انواع دیگر مستعد درد هستند. نشانه های رایج در صافی کف پا شامل موارد زیر می‌شوند:

  • گرفتگی عضلات پا
  • درد های عضلانی در پا و ساق
  • درد رد نواحی قوس، مچ پا، پاشنه یا قسمت بیرونی پا
  • درد حین راه رفتن
  • انحراف در قسمت جلویی پا

مطالب پیشنهادی:پروتز پا

 

تشخیص شرایط صافی کف پا!

همانطور که گفته شد تشخیص دارا بودن صافی کف پا تنها با چشم غیر مسلح امکان پذیر است اما گاها به تشخیص درمانگر عکس برداری X-RAY برای برسی ساختار استخوانی صورت می‌پذیرد. انواع اسکن های فشاری و سه بعدی نیز برای تشخیص و درمان امکلن پذیر است که نسبت به عکس برداری X-RAY فاقد اشعه های مضر است.

کلینیک ارتوتک مجهز به یکی از پیشرفته ترین اسکنر های سه بعدی دنیا بوده که امکان تصویر برداری محاسبه میزان فشار و ساخت ارتز های مکمل برای پا را ممکن می‌کند. همچنین برای مشاوره و یا نوبت دهی میتوانید از طریق کلیک بر روی  محمد حسن عصاری درخواست نوبت کنید.

درمان صافی کف پا!

اکثر افراد مبتلا به صافی کف پا در کل دنیا و همچنین در استان اصفهان نیازمند درمان های تهاجمی نیستند اما؛ ممکن است درمانگر شما در صورت وجود درد، سفتی در ساختار ها یا مساِئل دیگر جراحی را به شما پیشنهاد بدهد. عموما چنین کیس هایی افراد مبتلا به صافی کف پای سخت و یا اکتسابی هستند که نیاز به جراحی های اسکلتی و یا عضانی می‌باشند.

از درمان های رایج میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، استراحت و کمپرس یخ برای کاهش التهاب و درد.
  • فیزیوتراپی برای کشش و تقویت تاندون ها و عضلات سفت، بهبود انعطاف پذیری و تحرک.
  • استفاده از ساپورت های طبی نظیر ارتزها، بریس ها و کفش یا کفی سفارشی سازی شده.

بهترین روش برای پیشگیری از شرایط بحرانی برای افراد مبتلا به صافی کف پا، بهبود شرایط دردناک و جلوگیری از موارد اکتسابی پیگیری فرایند های توانبخشی می‌باشد. فرایند های توانبخشی شامل یک روتین ورزشی قابل به روز رسانی است که توسط یک متخصص برای شما تجویز می‌شود و یا بصورت جلسات متعدد در مراکز حرکت اصلاحی انجام می‌شود. این روتین ورزشی برای هرفرد متتناسب با مشکلات موجود در مجموعه پا و توانایی فردی بیمار شخصی سازی می‌شود. همراه با ورزش استفاده از کفی طبی سفارشی ساز و در برخی موارد کفش های طبی سفارشی ساز ضروری است. کفی های طبی سفارشی ساز به شیوه های مختلف و بعد از معاینه قابل انجام می‌باشد.

در روش های سنتی از پای بیمار با گچ ارتوپدی قالب گرفته شده و اصلاحات مدنظر درمانگر روی قالب شبیه سازی شده گچی صورت می‌گیرد. سپس از روی قالب کفی طبی و یا ارتز مورد نظر برای بیمار ساخته می‌شود. ساخت کفش طبی هنوز هم به همین روش صورت می‌گیرد.

اما یکی از بروز ترین روش ها استفاده از اسکن های سه بعدی است در این نوع از پای بیمار یک اسکن سه بعدی گرفته می‌شود. گزارش اسکن علاوه بر اینکه یک قالب سه بعدی در اختیار درمانگر قرار می‌دهد، توزیع فشار در نواحی مختلف پا را نیز اندازه گیری می‌کند. سپس نمونه سه بعدی ساخته شده توسط دستگاه های پرینتر سه بعدی و یا دستگاه های CNC با متریال های بسیار متنوع ساخته می‌شود. کفی طبی ساخته شده به این روش دقیق تر، موثر تر و با دوام تر خواهد بود.

کلینیک ارتوپدی ارتوتک مجهز به یکی از پیشرفته ترین اسکن های سه بعدی دنیا می‌باشد که فرایند درمان را سریع تر دقیق تر و موثر تر خواهد کرد. همچنین متخصصین حوزه های مختلف بصورت تیم واحد و با نظارت درمانگر شخصی فرایند درمانی شما را پیگیری خواهند کرد این همکاری تیمی علاوه بر اینکه باعث سهولت فرایند درمان و جلوگیری از سردرگمی بیمار می‌شود هزینه درمان را نیز نسبت به مراکز درمانی دیگر بطور چشمگیری کاهش داده است.

صافی کف پا تا چه زمانی قابل درمان می باشد؟

عمدتا صافی کف پا در سنین 3 تا 6 سال به راحتی قابل درمان می باشد البته این را هم باید ذکر کنم که اغلب صافی کف پا در رنج سنی مذکور خود به خود درمان می شود پس زیاد نگران کننده نیست.همچنین روش های مختلفی برای درمان صافی کف پا وجود دارد که از قبیل این راه کار ها می توانیم به تقویت ماهیچه ها و عظلات بین استخوان های کف پا و کشش عظلات پشت ساق پا و… اشاره کرد.

کلینیک تخصصی ارتز و پروتز ارتوتک با موقعیت فوق العاده در مرکز شهر اصفهان و دسترسی به پارکنیگ اختصاصی.

برای مشاوره و یا دریافت نوبت تماس بگیرید.

امتیاز ما

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید