پروتز پا در شهر کردکلینیک ارتوپد فنی ارتوتک با داشتن سال ها تجربه در خصوص ساخت انواع پروتز پا در شهرکرد، پروتز پا در تهران و پروتز پا در اصفهان در خدمت شماست اگر شما به دنبال ساخت پروتز زیر زانو آمده اید باید بگویم درست آمده اید با ما همراه باشید.
پروتز پا زیر زانو برای افراد قطع عضو از ناحیه زیر زانو می باشد که به صورت علمی به آن ترانستیبیال گفته می شود اگر پزشک برای شما پروتز زیر زانو تجویز کند اما از پروتز زیر زانو اطلاعات کاملی نداشتید بهتر است با ما همراه باشید تا به شما نکاتی مفید راجع به آن مطرح کنیم که در مسیر دریافت پروتز زیر زانوی خودت نیاز است که بدانید
اگر شما نیز شوربختانه به قطع عضو زیر زانو دچار شده اید باید گفت که پروتز زیر زانو رایج ترین نوع قطع عضو می باشد که بر اثر بیماری یا حادثه فرد دچار قطع عضو از ناحیه ی زیر زانو می شود. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید با وجود حادثه ی ناگوار از دست دادن زیر زانو خود شرایطتتان به مراتب بهتر از افرادی است که از ناحیه ی روی زانو یا بالای زانو آمپوته یا قطع عضو میشوند
اصولا هر چه قطع پا از ناحیه ی بالا تر انجام شود کار هم برای پروتوزیست وهم برای مددجو دشوار است و به موازات آن هزینه ی پروتز نیز بالاتر میشود به طور کلی هر چه آمپوته بالاتر اتفاق بیفتد هزینه ی پروتز نیز به همان نسبت افزایش می یابد.
آنچه قبل از دریافت پروتز پا با آن مواجه هستید
- انجام مراقبت های لازم بعد از قطع پا
- کنترل ادم(ورم) و بهبود زخم ها از مواردی است که باید تما مد نظر داشته باشید
- حفظ شرایط مناسب برای عضلات باقی مانده از دیگر موارد کلیدی است که به بهبود سازگاری شما با پروتز تان بسیار مهم است
چرا باید هر چه زود تر برای دریافت پروتز پا اقدام کنیم؟
با وجود همه ملاحظات قبل از دریافت پروتز پا زیر زانو، رسیدن به شرایط ایده آل، با خود پروتز محقق میشود. برای مثال هرچقدر با مواردی مثل بانداژ میزان ادم کاهش پیدا کند، بازهم با استفاده از پروتز اندام لاغرتر شده و ادم کاهش مییابد. در مورد ادم، مقایسه محیط مشابه در دو طرف (به شرطی که قطع عضو دوطرفه نباشد) میتواند زمان مناسب برای دریافت پروتز پا را تعیین کند. میزان تفاوت عمدتاً با توجه به شرایط فیزیکی بیمار توسط پروتزیست تعیین میشود. اما به طورکلی اختلاف 1 تا 2 سانتیمتری را میتواند شرایط مناسب برای دریافت پروتز پا در نظر گرفت.
در مورد شرایط مناسب عضلات در اندام قطعشده، علاوه بر برنامههای فیزیوتراپی، کاردرمانی، تمرین درمانی و… استفاده هرچه سریعتر از پروتز زیر زانو به حفظ قدرت و هماهنگی عضلات کمک شایانی میکند. اما مهمتر آن تأثیری است که تحرک مجدد به وسیله پروتز، بر عضلات اندام مقابل و همچنین عضلات ستون فقرات میگذارد.
با استفاده از پروتز پا زیر زانو، تقسیم وزن تا حدود زیادی مشابه حالت نرمال بین دو اندام صورت میگیرد و همین مسئله باعث کاهش آسیب محتمل به عضلات اندام مقابل و همچنین ستون فقرات میشود. این فرایند همچنین در حفظ سلامت ساختارهای استخوانی و مفصلی علیالخصوص در اندام مقابل بسیار مؤثر است.
دریافت پروتز پا و شروع مجدد فعالیت های حرکتی به علت استقلالی که به فرد باز میگرداند میتواند از نظر روانی، بار مثبتی برای فرد دچار قطع عضو داشته باشد.
فرایند دریافت پروتز زیر زانو
- قالبگیری پروتز زیر زانو به شیوه رایج با استفاده از باند گچی سخت انجام میشود.
- در مرحله بعدی قالب به وسیله گچ پر میشود و بدین صورت یک نمونه گچی از پای فرد قطع عضو ایجاد میشود.
- مواد ریزی مرحله بعدی در فرایند ساخت سوکت است. در این مرحله در صورت لزوم قطعاتی برای اتصال سایر قسمتهای پروتز پا در سوکت تعبیه میشود.
- بعد از آماده شدن سوکت، مونتاژ قطعات متناسب با انتخاب مددجو و همچنین تشخیص پروتزیست صورت میگیرد.
- بعد از مراجعه بیمار تنظیم نهایی قطعات روی پای مددجو و در حین حرکت صورت میگیرد.
- در این مرحله مددجو آموزشهای لازم برای استفاده از پروتز را نظیر چگونگی عبور از راهپله، سازگاری با سطح شیبدار و… دریافت میکند.
- بعد از چند جلسه تمرین و نهایی شدن پروتز پا مراحل زیبایی روی پروتز اعمال میشود و این عملاً آخرین مرحله در دریافت یک پروتز پا زیر زانو است.
توضیحات قالب گیری
اگر استامپ (باقی مانده عضو) در شرایط مناسب باشد، در حین قالبگیری پروتز زیر زانو نقاط حساس و کلیدی علامت گذاری میشود تا در مراحل بعدی ملاحضات لازم اعمال شود. شیوه های جدیدی برای انجام قالبگیری مثل ساخت پروتز پا با اسکن سه بعدی وجود دارد. البته این روش ها عموما برای کیس های عادی استفاده میشود و محدودیت هایی دارد. مزیت استفاده از اسکنر ها عدم اصلاح دستی و تا حدودی کاهش زمان اصلاح قالب برای پروتزیست است.
توضیحات مربوط به مرحله ی پر کردن گچ
- پروتزیست با توجه به اندازه گیری ها و نقاط کلیدی که در حین قالب گیری پروتز زیر زانو مشخص کرده، تغییراتی را روی قالب گچی اعمال میکند.
- گاها از روی قالب گچی به وسیله باند گچی یک قالب دیگر با لایه های بیشتر گرفته میشود. در واقع این قالب نمونه گچی سوکت نهایی فرد است که قرار است ساخته شود.
- این سوکت گچی را بیمار به کمک جک قالبگیری پرو میکند. در پرو قالب گچی میتوان مشکلات احتمالی را پیش بینی و از وقوع آنها پیشگیری کرد.
- اما نکته جالب توجه اینجاست که در مورد کیس های زیر زانو به علت فرم ساده و رایج تر بودن عموما از این مرحله برای کاهش هزینه های بیمار صرف نظر میشود.
این ها توضیحات جامعی راجع به پروتز پا می باشد که دانستن آن خالی از لطف نیست همانطور هم که در ابتدای مقاله شرح دادیم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر راجع به پروتز پا به صفحه ی پروتز زیر زانو مراجعه کنید اما من به عنوان کارشناس پروتز زیر زانو دانستن همین مطالب را برای دریافت بدون مشکل پروتز پا کافی می دانم .
مرکز ساخت پروتز بالای زانو در شهرکرد
مرکز ساخت پروتز بالای زانو در شهرکرد از دیگر مراکز ساخت پروتز پا بالای زانوی (پای مصنوعی بالای زانو) کلینیک ارتوتک و مجموعهٔ پروتزکار بوده که در تلاش است تا با گسترش پروتزکار، روزی کلینیکی به وسعت ایرانزمین برای مددجویان عزیز برای ساخت پروتز زیر زانو، پروتز بالای زانو، پروتز مچ دست و… ایجاد کنیم. این حق شماست تا به بهترین کلینیک ارتوپد فنی ساخت پروتز دسترسی داشته باشید.
اگر شما به پروتز پا بالای زانو در شهرکرد را جستجو کردید متاسفانه یا خود و یا یکی از نزدیکانتان دچار قطع عضو از ناحیه ی بالای زان/و شده اید که این فقدان عضو بدن دلایل مختلفی همچون نداشتن عضو به صورت مادر زادی یا قطع عضو بر اثر یک حادثه یا یک اتفاق ناگوار است که هیچ جای نگرانی نیست ما در کنار شماییم تا در کم ترین زمان ممکن بتوانید با استفاده از پروتز پا راه بروید و به کار های روزمره ی خود بپردازید.
تفاوت پروتز پا بالای زانو و زیر زانو
طبعاً فرد با قطع عضو بالای زانو، مستعد دریافت پروتز بالای زانو است. مهمترین تفاوت پروتز بالای زانو نسبت به پروتز زیر زانو، اضافهشدن دو مفصل (مفصل چرخان و مفصل زانو، یکی برای راهرفتن و جایگزینی حرکات مفصل زانو و دیگری برای نشستن) است.
ما در شهرکرد با ساخت سوکت در پروتز بالای زانو فرمهای مختلفی می دهیم؛ اما رایجترین کلمهای که درباره این دسته پروتز به گوش میرسد ساکشن سوکت است.
در زمینه پنجه پروتزی، برای مددجویان دامنه گستردهای از انتخاب وجود دارد که البته در وهله اول بستگی به شرایط بالینی مثل ثبات فرد دارد. در این ادامه با فرایند دریافت پروتزپا بالای زانو و توضیحات کلی در مورد قطعات آن خواهیم پرداخت.
زمان دریافت پروتز بالای زانو
هرچند نمیشود پاسخ ثابتی برای این سؤال داد که بهترین زمان برای دریافت پروتز پا بالای زانو چه زمانی است؛ اما برای شما مردم عزیز شهرکرد باید بگویم که بهطورکلی بعد از التیام زخمها و بهبود نسبی شرایط استامپ (عضو باقیمانده) بهتر است هرچه زودتر اقدام به دریافت پروتز کنید. عواملی مثل علت قطع عضو، شرایط جراحی، برخی شاخصههای فیزیکال فردی و… در این زمینه مؤثر هستند. معمولاً بعد از بستهشدن زخمها و بهبود شرایط پوستی از پروتز بالای زانو استفاده میکنیم. دریافت و استفاده از پروتز به کاهش میزان ورم کمک میکند
از طرفی عدم استفاده از پروتز در صورت تحرک داشتن میتواند باعث آسیب در ستون فقرات شود و یا مواردی مثل کمردرد (low back pain) را ایجاد کند. باید حدالامکان دریافت پروتز را به تأخیر نینداخت تا:
- از آسیب به ساختارهای سالم بدن جلوگیری کرد
- هر چه سریعتر مراجع را به سطح فعالیت مناسب رساند تا تطبیق با پروتزپا آسانتر صورت بگیرد.
مراحل دریافت پروتز پا بالای زانو
بهتر است اطلاعات کلی از روند دریافت پروتز بالای زانو را به خدمت شما شهرکردی های عزیز برسنام. در صورت نیاز میتوانید با کارشناسان تیم ما تماس بگیرید تا آنها بتوانند به بهترین روش به شما کمک کنند.
- اولین مرحله در دریافت پای مصنوعی در همه انواع پروتز بالای زانو، التیام زخمها و کاهش ادم (ورم) بافت اندام باقیمانده است. دررابطهبا ادم بافت، برخی فرایندهای فیزیوتراپی، انجام بانداژ و … بسیار مؤثر است و تاحدامکان باید با این روشها تورم اندام باقیمانده را کاهش داد. اما باید بدانید با دریافت پروتز بالای زانو و استفاده از آن مقداری از حجم اندام کاهش مییابد. ساکشن سوکت مرسومترین نوع سوکتی است که ما پروتزکار ها به کار میبریم که خود آن انواع گوناگونی دارد.
- پس از کاهش نسبی ورم در اندام باقیمانده، قالبگیری برای ساخت پروتز از استامپ (اندام باقیمانده) مددجو صورت میگیرد. نکته قابلتوجه در مورد این نوع پروتز نیاز به جک قالبگیری است.
- بعد از قالبگیری، فرایندهای اصلاحی روی همان قالب گچی اعمال میشود و بعد از خشکشدن قالب، مددجو قالب گچی که حالا دارای تعدادی سوراخ برای چککردن میزان فشار نقطه ایست را روی جک قالبگیری پرو میکند.
اصل بنیادی در ساکشن سوکت پروتز پا بالای زانو، تماس تمامقد استامپ با بدنه سوکت است که در مرحله پرو این مورد بهخوبی چک خواهد شد.
در صورت مناسب دیدن سوکت گچی، نمونه پای بیمار بر اساس همین سوکت میسازیم و مواد ریزی سوکت پروتز را انجام میدهیم
مفصل پروتزپا بالای زانو
ما در شهرکرد برای ساخت پروتز پا بالای زانو از یک یا دو مفصل نیز استفاده میکنیم
- یک مفصل جهت شبیهسازی حرکات لولایی زانو در پروتزپا در حین راهرفتن
- مفصل دیگر جهت تسهیل حرکاتی مثل چهارزانو نشستن در حالت ایستا که به مفصل گردان معروف است.
مفصل گردان جزئی حیاتی از پروتز پا بالای زانو محسوب نمیشود؛ اما به دلایلی نظیر عمر طولانی و راحتی که در اختیار مددجو قرار میگیرد، از استفاده آن صرفنظر نمیکنند. درصورتیکه طول استامپ (اندام باقیمانده) خیلی بلند باشد ناچار به حذف مفصل گردان هستیم. مفصل زانو دنیایی از تنوع را در اختیار مددجویان قرار میدهد؛ اما عوامل محدودکننده مثل توان مالی بیمار، تواناییهای داینامیک و استاتیک مددجو و مواردی ازایندست بسیاری از گزینهها را برای مددجویان، با قطع عضوهای بالای زانو، حذف میکند.
پروتز پا بالای زانو در ساختش به دلیل داشتن قطعات بکار رفتهٔ بیشتر از پروتز زیر زانو دارای قیمت بیشتری نیز هست؛ ولی پروتزکار به شما عزیزان شهر شهرکرد خدمات ساخت پروتز پا بهصورت اقساط یکساله و همچنین تخفیف 20 درصدی به کسانی که با شمارهٔ درج شده در سایت تماس حاصل فرمایند تقدیم میکنند که مددجویان عزیز میدانند که چه پیشنهاد دوسر بردی پیشروی آنهاست امیدوارم از خدمات ما رضایت کامل داشته باشید ما همواره برای دریافت پیشنهادها و انتقادهای شما آمادهایم