ساخت پروتز پا با اسکن سه بعدی
خوشبختانه امروزه روش ساخت و قالبگیری پروتز بالای زانو و پروتز زیر زانو در دنیا پیشرفت های بسیاری داشته است.کشورمان ایران هم از تکنولوژی روز دنیا استفاده می کند. باید این نکته را ذکر کنم که کلینک ما هم، با توجه به نیازهای مددجویان و رفاه حال آن ها از روش ساخت پروتز پا با اسکن سه بعدی پا استفاده می کند. این سیستم ساخت پروتز، از روش های جدید در دنیا است. مددجویانی که از این روش استفاده می کنند، پروتز بسیار راحت تر و مناسب تر دارند.
برای تماس با ما و یا برای مشاوره و ساخت پروتز های حرفه ای می توانید با شماره
📞09197211301📞
تماس بگیرید
ساخت پروتز به روش سنتی
بهتر است این نکته را بدانید که سیستم ساخت پروتز پا به روش سنتی با سیستم ساخت پروتز پا با اسکن سه بعدی پا متفاوت است. سیستم ساخت پروتز به روش سنتی این گونه بود که:
- ابتدا زمانی که فرد پس از قطع عضو، زخم هایش کاملا بهبود می یافت و ورم عضو باقیمانده کم می شد و شرایط مناسبی برای دریافت پروتز به دست می آورد، به کارشناس ارتوپد فنی مراجعه می کرد.
- در این مرحله کارشناس با باندهای گچی سخت، ازعضو باقیمانده قالب می گرفت و پس از آن همانند یک مجسمه ساز شروع به اصلاح قالب گچی بیمار می کرد. بعد از آن بر اساس تشخیص خودش تغییراتی را روی قالب اعمال می کرد.
اما این پروسه نیاز به تجربه، مهارت و توانایی بالای کارشناس داشت که بتواند متناسب با شرایط بیمار قالب را برای او اصلاح کند.
ساخت پروتز با اسکن سه بعدی
برای افرادی که دچار قطع عضو شده اند روش ساخت پروتز با سیستم اسکن سه بعدی بسیار مناسب تر و به روز تر است. این روش با روش های ساخت پروتز در گذشته تفاوت هایی دارد.
- در روش جدید سیستم اسکن سه بعدی پا نیازی به قالب گیری نمی باشد. باید یک اسکن از پا گرفته شود.
- اسکن که توسط کارشناس انجام شد، اصلاحاتی بر روی آن صورت می گیرد و این اصلاحات به صورت کامپیوتری انجام می شود.
- پس از آنکه اصلاحات صورت گرفت، این داده ها به دستگاه cnc منتقل می شود.
- دستگاه به صورت کامپیوتری روی بلوک های مشابه یونولیت تغییرات را اعمال می کند و کاملا مشابه عضو باقیمانده فرم داده می شود.
مزایا و معایب ساخت پروتز پا زیر زانو با سیستم اسکن سه بعدی و سنتی
روش قالب گیری و روش ساخت پروتز با اسکن سه بعدی پا مزایا و معایبی دارند که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
مزایا و معایب ساخت پروتز پا به روش سنتی
- در روش قالب گیری سنتی، زمان طولانی تری صرف ساخت پروتز می شود.
- همچنین مقدار تغییرات در اندازه های میلیمتری ممکن است دارای خطاهایی باشد.
- در روش قالب گیری سنتی مزیتی که وجود دارد این است که درمانگر می تواند نقاط حساس را در زمان قالب گیری مشخص کند. نقاطی که لازم است فشار بیشتری داشته باشد، نیروی بیشتری را درهنگام قالب گیری وارد کند. پروتزیست می تواند در این سیستم به صورت کاملا مستقیم عضو باقیمانده را لمس کند و با آن در ارتباط باشد. اما در اسکن سه بعدی پا این توانایی وجود ندارد.
مزایا و معایب ساخت پروتز پا به روش اسکن سه بعدی
- زمان قالبگیری و اسکن سه بعدی نسبت به روش سنتی بسیار کوتاه تر و با دقت تر است.
- در اسکن سه بعدی پا شما توانایی تغییرات در اندازه های خیلی ریز را دارید.
- در اسکن سه بعدی کارشناس در هنگام قالب گیری و اسکن نمی تواند نقاط حساس را روی پای تان مشخص کند. نمی تواند نقاطی که لازم است فشار بیشتری داشته باشد، نیروی بیشتری را درهنگام قالب گیری وارد کند. در این سیستم پروتزیست نمی تواند مستقیم عضو باقیمانده را لمس کند
سیستم ساخت پروتز در مرکز ارتوتک
خوشبختانه در مرکز ما از هر دو روش برای ساخت پروتز استفاده می شود. ترکیب این دو روش بهترین نتیجه را در بر خواهد داشت. منظور از ترکیب این دو روش جهت ساخت پروتز در مرکز ما به این صورت است که:
- ابتدا قبل از قالب گیری به روش سنتی یک اسکن سه بعدی پا، از مددجو گرفته می شود.
- پس از آن پروتزیست یک قالب گیری به روش سنتی و مطابق تشخیص خود انجام می دهد.
- هنگامی که هر دو روش انجام شد، پروتزیست شروع به اصلاح قالب گچی می کند.
- پروتزیست در این مرحله به اندازه هایی که گرفته اکتفا نمی کند. اسکن سه بعدی پا را، با اندازهایی که در سیستم کامپیوتری وجود دارد و شماتیک کلی عضو باقی مانده را با قالب خود مطابقت می دهد.
- اگر موارد و مشکلاتی موجود بود آن ها را برطرف می کند
- پس از آن برای اطمینان خاطر، قالب توسط مددجو پرو می شود
- پس از پرو قالب، سوکت پروتز برای فرد ساخته می شود.
روش CAD_CAM
اسکن سه بعدی پا ( CAD_CAM ) ، سبکی نوین در رشته ارتوپد فنی است. این روش ساخت ارتز و پروتز برای بیماران می باشد. از این روش در معتبرترین شرکت های دنیا از جمله اتوبوک المان ، اوسر آمریکا استفاده می شود. ساخت پروتز و ارتز برای بیماران، اسکنی که در مرکز ما مورد استفاده قرار می گیرد امریکایی می باشد که دارای بالاترین متد روز از جمله اسکن رنگی است.
البته لازم به ذکر است سیستم اسکن سه بعدی برای کودکانی که قطع عضو هستند و اجازه قالب گیری را به پروتزیست نمی دهند روش کاملا مناسب و راحتی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.